The Rolling Stones – Unzipped

Let op, deze virtuele tour was te zien tot 18 april 2021 en is inmiddels niet meer beschikbaar.

Unzipped, de tentoonstelling over de Rolling Stones in het Groninger Museum, is nu in 3 talen (NL – EN – DE) online te zien in een virtuele tour.

Wat kun je verwachten?
In deze virtuele tour kun je via een link op je computer, tablet of telefoon uren dwalen door de zalen en alles op je gemak bekijken. Je komt geen andere bezoekers tegen en het is lekker rustig. Via iconen volg je de route door het museum en ga je in de entreehal met de mozaïektrap naar beneden, de tentoonstelling in, langs het appartement van de band, foto’s van de beginjaren, vele kostuums, de gitaren, het drumstel en nog veel meer. Het online bezoek duurt gemiddeld 1 uur, maar je kunt veel langer blijven kijken.

Wat is er allemaal te zien?
Je ziet middels 99 stuks 360 graden-foto’s de tentoonstelling Unzipped vanaf het begin tot het eind, met als extra toegift een zaal met foto’s van de Stones, gemaakt door Andy Zuidema. Het lijkt levensecht, maar het museum kan natuurlijk niet alles precies zo laten zien zoals dit in het echt in de tentoonstelling aanwezig is. Door beperkende rechten en soms doordat het technisch niet mogelijk is, zijn niet alle fragmenten, video’s en muziek uit de tentoonstelling te zien. Wel zijn er een aantal zaken toegevoegd die je in de echte expositie niet ziet, namelijk haarscherpe close-ups, zoals van het drumstel van Charlie Watts; een spectaculaire time lapse van de opbouw van het appartement in Edith Grove (de uitvalsbasis van de Stones in de jaren ’60) en de tentoonstellingsfavorieten van directeur Andreas Blühm, waarin hij vertelt over het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers.

Bekijk de expositie en win een limited edition print van Ronnie Wood
Voor 9,50 euro kun je de expositie online zien. Daarmee steun je het museum in deze moeilijke coronatijd. Voor vier bezoekers wordt het sowieso een bijzondere ervaring. Onder alle mensen die een ticket kopen voor deze online Unzipped tentoonstelling verloot het museum maar liefst drie door Mick Jagger gesigneerde catalogi en, last but not least, een een gesigneerde limited edition print van Ronnie Wood!

Veel plezier!

https://www.groningermuseum.nl/kunst/museum-360

Hieronder zie je screenshots uit de virtuele tour.

The Rolling Stones - Unzipped
Drumstel Charlie Watts
Nagebouwde studio
Kostuums
Kostuums van de Rolling Stones leden

https://www.groningermuseum.nl/kunst/museum-360