Natuur Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het behoort tot Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong.

Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. De noordwestkust van Afrika ligt op ongeveer 150 km afstand en het vasteland van Europa is zo’n 1350 km verwijderd van Gran Canaria. De oppervlakte bedraagt 1560 km². Het hoogste punt ligt op 1949 meter, de top van de Pico de las Nieves. Het eiland heeft een ronde vorm, met een diameter van ongeveer 50 km.

Eeuwenlang had Gran Canaria te maken met ernstige ontbossing als gevolg van menselijk handelen. In de twintigste eeuw begon men met herbebossing en begon de hoeveelheid bos weer toe te nemen.

Bron: Wikipedia

Met de dubbele pijltjes links en rechts onderin kun je naar de volgende/vorige panorama foto navigeren. Het mooiste is om de virtuele tour fullscreen te bekijken, dat kan met het icoon met de 4 pijltjes.

 

Bekijk je deze webpagina op een mobiele telefoon? Klik dan hier om de virtuele tour in een nieuw browservenster te openen.

Meer zien? Ga naar de pagina Virtuele tours!