Virtuele tours voor musea

Wil je meer informatie over het laten ontwikkelen van een interactieve virtuele tour voor uw museum? Neem dan contact op! Ik vertel graag vrijblijvend over de vele mogelijkheden.

Een virtuele tour biedt een aantal voordelen voor een museum, waaronder:

  1. Toegang voor een groter publiek: Een virtuele rondleiding maakt het mogelijk voor mensen om een museum te bezoeken zonder dat ze daadwerkelijk naar het museum hoeven te gaan. Dit kan de toegankelijkheid voor mensen vergroten die bijvoorbeeld geografisch ver weg wonen of geen fysieke capaciteit hebben om het museum te bezoeken.
  2. Verhoogde interactiviteit: Virtuele tours kunnen een hoog niveau van interactiviteit bieden, zoals de mogelijkheid om informatie toe te voegen via hotspots, objecten te vergroten of te bekijken vanuit verschillende perspectieven.
  3. Verhoogde educatie: Een virtuele tour kan een goede manier zijn om educatief materiaal te bieden aan bezoekers, zoals informatie over de geschiedenis van de objecten in het museum, achtergrondinformatie over de kunstenaars of historische context.
  4. Verhoogde inkomsten: Een virtuele rondleiding kan een aanvulling zijn op fysieke bezoeken en kan bijdragen aan de inkomsten van het museum door bijvoorbeeld het aanbieden van toegangsprijzen voor de virtuele tour.
  5. Continu bezoek: Een virtuele tour kan bezoekers in staat stellen terug te keren naar het museum na hun bezoek of zelfs hun eerste bezoek te plannen op basis van de virtuele tour.

De volgende musea hebben één of meerdere door Panorama-Fotografie geproduceerde Interactieve virtuele tours:

Groninger Museum

Het Scheepvaartmuseum

CODA Museum

Museum aan de A

Borg Verhildersum

Allard Pierson

Zuiderzee Museum

Watersnoodmuseum

Gevangenismuseum

Tropenmuseum (volgt binnenkort)

De virtuele tours zijn 24/7 te bekijken. De tentoonstellingen zijn voorzien van hotspots met extra informatie. Bezoekers kunnen net zolang ronddwalen in een expositie en bekijken wat ze willen. Niemand staat in de weg en er zijn geen openingstijden waaraan je je moet houden!