Over mij

Mijn naam is Carola de Poel, ik ben de drijvende kracht achter Panorama-Fotografie en Virtueel Museum 360.

Ik heb affiniteit met kunst, cultuur en natuur. Fotografie is al lange tijd een passie.

Na de middelbare school heb ik 2,5 jaar gestudeerd aan Academie Minerva in Groningen (kunstacademie). Een van mijn vakken was (analoge) fotografie. Wegens ziekte moest ik de opleiding helaas afbreken.

In 2001 heb ik zowel een webdesign als 3d-animatie opleiding afgerond bij het Frank Mohr Instituut in Groningen.

In 2003 en 2005 heb ik in opdracht van het Groninger Museum het ontwerp en de technische realisatie van twee interactieve cd-roms over kunstenaarsvereniging De Ploeg gerealiseerd. Deze cd-roms werden (of worden) op scholen gebruikt als educatiemateriaal. ‘Kleurrijk geploegd’ is voor leerlingen vanaf 4 jaar oud. ‘Een schilderachtige ontmoeting’ is voor leerlingen vanaf 9 jaar oud. De cd-roms kunnen via de openbare bibliotheek worden geleend.

Naast de educatieve cd-roms heb ik een educatieve website en intranet gemaakt en enige jaren onderhouden voor het Groninger Museum. Inmiddels zijn deze niet meer in gebruik doordat de algemene website van het museum werd vernieuwd en van meer mogelijkheden werd voorzien.

Voor Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Groninger Museum en Kasteel/Museum De Menkemaborg in Uithuizen (junior audiotour en audiotour voor volwassen) heb ik de techniek voor multimedia/audiotours verzorgd die bezoekers in het museum via een speciaal apparaatje achtergrond informatie geeft over de exposities en/of collectie.

Ik heb 6 jaar lang bij Kunsthuis de Permanente gewerkt en deed daar veel computerwerk en fotografeerde kunstwerken die in de galerie werden ingebracht.

In 2005 startte ik als ZZP-er een webdesign bedrijf en leerde mezelf programmeren. Die kennis komt mij nog steeds goed van pas bij het ontwikkelen van PanoCMS, het Content Management Systeem wat klanten kunnen gebruiken om o.a. beeldmateriaal en tekst toe te voegen aan een virtuele tour.

Naast 360º fotografie heb ik dus een passie voor andere vormen van fotografie, zoals macro- en natuurfotografie. Ik plaats regelmatig foto’s op Instagram.
Leuk als je me volgt! https://www.instagram.com/panorama_fotografie.nl