360 graden fotografie

360 graden fotografie is een techniek waarbij vanuit 1 positie rondom een reeks afbeeldingen wordt gemaakt, waardoor een volledig beeld van een ruimte of omgeving wordt vastgelegd. Deze afbeeldingen worden vervolgens aan elkaar gemonteerd tot één naadloos panorama, waarbij de kijker het gevoel krijgt dat hij zich in de ruimte bevindt en om zich heen kan kijken.

360 graden foto’s kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot een virtuele tour. Een virtuele tour is te bekijken via een computer, tablet, smartphone of virtual reality headset.

Links virtuele tours:
https://www.panorama-fotografie.nl/Drone360/
https://www.panorama-fotografie.nl/VanJorn/
https://www.panorama-fotografie.nl/Noordermolen/

https://www.panorama-fotografie.nl/Yoga-Groningen/

https://www.panorama-fotografie.nl/2020/
https://www.panorama-fotografie.nl/De_Worp_Deventer/

https://www.panorama-fotografie.nl/ISG/

https://www.virtualartmuseum.nl/Kunstroute_Gedenkwaardig/

https://www.allievanaltena.nl/

https://www.panorama-fotografie.nl/De_Silo/
https://www.panorama-fotografie.nl/Stadslab_Groningen/website.php

https://www.google.com/maps/contrib/117076814629262347139

Voordelen virtuele tour:

  • Een virtuele tour kan een aantrekkelijke marketingtool zijn voor een bedrijf, omdat het een realistische en interactieve ervaring biedt aan de gebruiker.
  • Een virtuele tour kan worden geïntegreerd in Google maps, een website of social media-kanalen, waardoor een bedrijf meer zichtbaarheid krijgt op internet en een betere ranking in zoekmachines.
  • Een virtuele tour stelt een bedrijf in staat om zijn producten of diensten aan een groter publiek te presenteren, zonder dat deze fysiek aanwezig hoeft te zijn (denk aan mensen die geografisch ver weg wonen of mensen met beperkingen die het moeilijk vinden om fysiek te reizen).
  • Een virtuele tour is betaalbaar en de kosten zijn eenmalig. Desgewenst kan een virtuele tour op een later tijdstip aangepast of uitgebreid worden.
  • Een virtuele tour kan op elk moment van de dag worden bekeken, dus buiten openingstijden kan een potentiële bezoeker zich al oriënteren wat drempelvrees verlaagd.
  • Een virtuele tour kan een bedrijf een professionelere uitstraling geven en potentiële klanten een beter beeld geven van wat ze kunnen verwachten. Dit verhoogd de kans op conversie vanwege de verbetering van de klantervaring en het verminderen van drempelvrees.
  • Het kan een bedrijf helpen om zich te onderscheiden van concurrenten.
  • Een virtuele tour kan worden aangevuld met hotspots met extra informatie zoals tekst, afbeeldingen, video, audio, documenten.
  • Een virtuele tour is een efficiënte manier voor gebruikers om de faciliteiten te bekijken zonder dat ze tijd en geld hoeven te investeren in een fysieke bezoek.