FAQ

Kan ik vrijblijvend contact opnemen en een prijsopgave vragen? Zijn daar kosten aan verbonden?

Ja, dat kan zeker en nee, daar zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt me bellen of mailen en uitleggen wat je wensen zijn. Ik zal vervolgens vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen wat precies de bedoeling is. Daarna zal ik een schatting maken van de te verwachten kosten. Ga je hiermee akkoord dan maken we verdere afspraken en gaan tot actie over. Ben je niet overtuigd, dan laten we het erbij. Even goede vrienden!

Op mijn iPad of smartphone wordt een virtuele tour telkens opnieuw geladen, hoe komt dat?

Helaas blijkt dat op sommige oudere of minder snelle apparaten een virtuele tour niet goed weergegeven kan worden doordat de afbeeldingen te groot zijn. Gelukkig heb ik daar al een oplossing voor gevonden, maar moet nog een aantal tours opnieuw maken om het euvel op te lossen. Even geduld dus nog. En ondertussen kun je de virtuele tour natuurlijk via een computer bekijken!

Is het ook mogelijk om 's avonds of in het weekend foto's te laten maken?

Dat is zeker mogelijk. Soms wil je de sfeer van je bedrijf goed laten uitkomen en in het geval van bijv. een café of restaurant kan het bij kunstlicht extra sfeervol zijn. Of wellicht is jouw bedrijf alleen geopend ‘s avonds of in het weekend.
In principe reken ik niks extra’s voor het werken in de avond of het weekend, alhoewel er mogelijk uitzonderingen zijn als het om zeer afwijkende tijden gaat, zoals midden in de nacht of erg vroeg in de ochtend. Mogelijk vraag ik dan een toeslag, maar dit gaat uiteraard altijd in overleg!

Mijn bedrijf is niet gevestigd in de buurt van Groningen of Assen, kan ik je toch vragen voor 360º fotografie?

Ja zeker! Er geldt een reiskostenvergoeding van € 0.30 per kilometer. Dat kan behoorlijk oplopen als de locatie van je bedrijf ver weg ligt. Het is dan in overleg ook mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, zodat de reiskosten binnen de perken blijven. Regelmatig worden er goedkope dagkaarten aangeboden voor het reizen met de trein, dus er wordt altijd gekeken of zo’n voordelige treinkaart beschikbaar is om de kosten te drukken.

Hoe moet ik me voorbereiden op een 'photo shoot'?

Zorg dat de locatie/ruimte die gefotografeerd gaat worden opgeruimd en schoon is.
Zorg dat er geen spullen rondslingeren die je niet op de foto wilt terugzien. Op een 360º foto zie je alles rondom het standpunt van de camera! Bedenk op welke plekken je de foto’s genomen wilt hebben. Uiteraard kan ik hierbij adviseren.
Denk erover na welk moment het meest ideaal is om de foto’s te laten maken, zowel qua licht als qua drukte. Voldoende (kunst-)licht is nodig voor goede resultaten. Meestal is het te prefereren om geen mensen op de foto’s te zetten. De gezichten van mensen worden namelijk vervaagd op 360º foto’s die worden geplaatst op Google Street View. Wil je wel mensen op de foto, vraag dan toestemming. Voor een op maat gemaakte virtuele tour is het wel mogelijk om desgewenst personen (zoals personeel) op de foto te zetten.

Ik zou één of meer reeds door jou gemaakte 360º foto's willen gebruiken op mijn website, kan dat?

Ja hoor, ook dat is mogelijk. Wanneer je een 360º foto wilt gebruiken die ik reeds gemaakt heb, dan mag je die voor € 50,- excl. BTW ‘kopen’ en gebruiken op Google Street View, je website en/of Facebookpagina. Het toevoegen van de foto op Google Street View en desgewenst koppelen aan jouw bedrijf doe ik voor je. Vervolgens kun je deze zelf toevoegen op je website of Facebookpagina.

Mijn bedrijf heeft nog geen vermelding op 'Google Mijn Bedrijf', kun je me daarmee helpen?

Jazeker. Meestal kost het ongeveer 15 a 30 minuten om een bedrijf toe te voegen en de klant globaal uit te leggen wat ze zelf verder kunnen doen. Hiervoor reken ik mijn uurtarief. Een vermelding op Google Mijn Bedrijf is zeer zinvol en ook nodig om een virtuele tour te koppelen aan je bedrijf op Google!
Uiteraard kun je ook zelf je bedrijf toevoegen. Dit kan op: https://business.google.com
Kom je er niet uit, dan weet je me te vinden.

Ik heb geen 360º maar panorama foto's nodig. Is dat ook mogelijk?

Met de techniek om een 360º foto te maken is het eveneens mogelijk om een panorama foto te maken. Panorama foto’s worden vaak toegepast in een website. De werkwijze en de kosten zijn hetzelfde als bij een 360º foto.

Ik wil mijn huis op Funda verkopen, maar mijn makelaar biedt geen 360º fotografie aan.

In overleg met de makelaar is het zeer waarschijnlijk mogelijk om mij in te schakelen voor het maken van de gewenste 360º foto’s. Deze worden vervolgens aangeleverd aan de makelaar die ze op Funda kan plaatsen.
Voor het maken van 360º foto’s voor Funda kan ik desgewenst ook gebruik maken van een speciale 360º camera. Deze kan veel sneller 360º foto’s maken en het stitchen (samenvoegen van de beelden) gebeurt in de camera zelf. De kosten hiervoor zijn daarom veel lager, evenals helaas de kwaliteit. De kwaliteit is zeker goed genoeg voor Funda, de meeste huizen worden op deze manier van 360º foto’s voorzien.
De prijs hangt af van de locatie en de hoeveelheid te nemen foto’s. Neem contact op voor overleg!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met me op!
Mail me op: carola@panorama-fotografie.nl of bel 06-43091370.