Over mij

Ik heb affiniteit met kunst, cultuur en natuur en hou van sporten en buiten zijn.
Fotografie is al lange tijd een grote passie.

Foto's op Flickr.
Foto’s op Flickr.

Na de middelbare school heb ik 2,5 jaar gestudeerd aan Academie Minerva in Groningen (kunstacademie). Wegens ziekte moest ik de opleiding helaas afbreken.

In 2001 heb ik zowel een webdesign als 3d-animatie opleiding afgerond bij het Frank Mohr Instituut in Groningen.

In 2003 en 2005 heb ik in opdracht van het Groninger Museum het ontwerp en de technische realisatie van twee interactieve cd-roms over kunstenaarsvereniging De Ploeg gerealiseerd. Deze cd-roms werden (of worden) op scholen gebruikt als educatiemateriaal. ‘Kleurrijk geploegd’ is voor leerlingen vanaf 4 jaar oud. ‘Een schilderachtige ontmoeting’ is voor leerlingen vanaf 9 jaar oud. De cd-roms kunnen via de openbare bibliotheek worden geleend.

Naast de educatieve cd-roms heb ik een educatieve website en intranet gemaakt en enige jaren onderhouden voor het Groninger Museum. Inmiddels zijn deze niet meer in gebruik doordat de algemene website van het museum werd vernieuwd en van meer mogelijkheden werd voorzien.

Voor Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Groninger Museum en Kasteel/Museum De Menkemaborg in Uithuizen (junior audiotour en audiotour voor volwassen) heb ik de techniek voor multimedia/audiotours verzorgd die bezoekers in het museum via een speciaal apparaatje achtergrond informatie geeft over de exposities en/of collectie.

Voor Biblionet heb ik 12 interactieve Flash animaties gemaakt voor gebruik op een website.

Ik heb 6 jaar lang bij Kunsthuis de Permanente gewerkt en deed daar veel computerwerk en fotografeerde kunstwerken die in de galerie werden ingebracht. In die tijd exposeerde ik zelf vaak met papier-maché objecten (zie voorbeeld hieronder).

In 2005 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf De Poel Webdesign. Begin 2017 is Panorama-Fotografie er bij gekomen.